Борисов за оставките: Не може със служебна кола да се ходи на гости в Самоков

17:42, 22 апр 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не случайно казах, че компромис към никой няма да има. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Шумен подадените оставки на зам.-кмета на София Любомир Христов и на депутата Ирена Коцева, който той по-рано сам поиска.

„С подадени оставки да си защитават тезата дали са виновни или не, но партията и кмета на София не носят отговорност“, посочи той.

Борисов първо е говорил с кмета Йорданка Фандъкова, а след това се е срещнал и с Ирена Коцева. По думите му това е не е първият сигнал срещу Христов. Според него не може докато върви дебатът за данък „Уикенд“ зам.-кметът да ходи на гости от София в Самоков със служебна кола.

За промените в Изборния кодекс

Приетите промени в Изборния кодекс Борисов прехвърли върху патриотите. „Знаете, че винаги съм бил против задължителното гласуване“, каза премиерът и обясни, че е трябвало обаче да се съобразят с предложенията на коалиционните партньори, по-конкретно Патриотичния фронт.

На въпрос за обмисляния бойкот от страна на реформаторите на промените в ИК той се възмути: „Те настояваха ПФ да влезе в коалицията. Всеки ден не прехвърлям вината върху други партии“.

За готвените блокади на границата

За готвените от превозвачите блокади на българо-гръцката граница обяви, че ще разговаря с тях, защото, от една страна, гръцките фермери наистина се „изгавриха“ с тях. „В същото време не съм привърженик да се отговаря по този начин на такава провокация. Бих ги помолил да не го правят, но търся инициатива и с гръцкото правителството, те ще се разберат да не блокират, но и Ципрас да гарантира, че ще прати жандармерията да разчисти, ако има пак блокади“, обяви той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама