Реформатор иска пак евтино билетче заради скандалите в ЦГМ

17:56, 22 апр 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от “Движение България на гражданите” Стефан Марков поиска още този четвъртък Столичният общински съвет да се събере и да отмени увеличението на еднократния билет за градския транспорт от 1 на 1.60 лева.

Като мотив той посочва последните скандали, довели до оставаките на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов, депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева и поисканата от кмета Йорданка Фандъкова оставка на цялото ръководство на Центъра за градска мобилност.

“Още през януари аз сезирах ЦГМ и кмета за спрени обществени поръчки в Центъра, поради съмнения за начина на провеждане на търговете. Не се повиши прозрачността в работата на дружеството и днес сме свидетели на скандала, който доведе и до оставки”, казва Марков.

Той посочи, че следва да се започне незабавна ревизия за целия период на управление на сегашното ръководство на ЦГМ, която да включи всички сключени договори за услуги, поддръжка, консумативи, оборудване, гориво и енергия и други, за да прецени принципалът СОС как е управлявано дружеството и претърпели са столичани щети от недобро управление.

Освен това, посочва Марков, пълна ревизия трябва да влезе и в другите транспортни дружества – Метрополитен,  Столичен електротранспорт и Столичен автотранспорт, за да са сигурни столичани как се управляват те. Само тези три дружества оперират с над 200 милиона лева и особено на фона на този скандал е редно да сме сигурни, че няма злоупотреби.

Според мен хората с правото биха си помислили, че скандалните автобусни спирки и други поръчки може да са се отразили на повишаването на билета, коментира Стефан Марков още и призова политическите сили да проявят разум и да спрат решението на СОС за новата цена на билета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама