Милиони евра, сим-карти и лични документи са произвеждали в нелегалната печатница в с. Деляновци

18:15, 22 апр 16 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Милиони евра, сим - карти и лични документи, са произвеждани в нелегалната печатница, разбита при днешната акция на Евпорол, ДАНС, Окръжна прокуратура - Плевен и ОДМВР - Плевен, проведена в град Левски и селата Деляновци и Козар Белене. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По време на претърсванията са намерени печатарски машини, лазерни принтери, холограми, стикери, водни знаци, химикали и други материали, необходими за отпечатване на банкноти с номинална стойност 100 евро.

Намерени са и готови купюри с обща стойност 2.4 милиона евро, заготовки на банкноти за половин милион от същата валута и значително количество подправени лични карти.

Арестувани са общо трима. Двама от тях са осъждани преди, като единият е за същото престъпление. Той не е изтърпял наказанието си, наложено през 2014 г. и до момента е бил обявен за общодържавно издирване. Лицата за приведени в ареста за срок до три денонощия, като ще бъде поискана най-тежката мярка "задържане под стража".

Експертите са категорични, че фалшивите банкноти са с много високо качество. Акцията е стартирана след подадена от Европол информация и сигнал на ДАНС до прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама