Комплексна победа за атлетите от Велико Търново на стадион "Хаджи Димитър" (снимки)

18:34, 22 апр 16 / Спорт 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ВСК „Васил Левски” – Велико Търново събра най-голям точков актив за комплексното класиране и спечели първата позиция на Държавно военно  лично – отборно първенство по лека атлетика в Сливен. Второто място заеха представителите на ВМСК – Варна, а трети завърши ВСК  Шумен.

В отборното класиране при мъжете шампиони станаха бойците на ВСК „Васил Левски” /Велико Търново/, следвани от ВСК „Тракиец” /Стара Загора/ и ВСК  Шумен. При жените с титлата  се поздравиха представителките на ВМСК – Варна, пред отборите на ВСК „Васил Левски” /Велико Търново/ и ВСК Радар – София.

Прецедент в историята на първенствата направи Десислава Русева /Варна/, която спечели всички седем възможни индивидуални титли. Тя победи в дисциплините 100, 200, 400, 800, 1500 метра,  тласкане на гюле и скок на дължина. С  по няколко отличия при жените се поздравиха Тодорка Рангелова /Граф Игнатиево/, Детелина Радославова /Варна/, Силвия Драгинова /Граф Игнатиево/, а при мъжете – Иван Тодоров /София, Тенчо Ванчоров /Стара Загора/, Венислав Николов /Стара Загора/ , Илия Куцаров /Стрямци - 61/.

Призьорите във всяка една от дисциплините получиха медали и грамоти. Купите на отборните победители връчи о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, председател на Националната военна спортна федерация

Отличия връчиха и членовете на организационния комитет полковник Христо Зафиров – главен секретар на Националната военна спортна федерация и полковник Венелин Дерибеев.

140  състезатели, от 16 клуба при мъжете и 11 при жените, участваха в тридневната надпревара  за определяне на държавните шампиони по лека атлетика сред военните. За осми път в Сливен се определиха най-добрите по дисциплини и по отбори.

Участниците останаха удовлетворени от условията за състезания на спортен комплекс “Хаджи Димитър” и си пожелаха за следващата година отново Сливен да бъде домакин на състезанията за военни.

На тържественото закриване председателят на Националната военна спортна федерация о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев поздрави домакините за отличните условия за провеждането на първенството. Той благодари на Спортното министерство и на Военната федерация за оказаното съдействие, за да ги има този вид първенства. Генерал Василев направи предложение за следващата година, с цел предпазване от контузии и свръх натоварване, да се ограничат състезателите при участие в повече от 3 индивидуални дисциплини и щафета, а да се увеличи броят на състезателите в отборите.

Досега по регламент всеки един отбор се състоеше от 4 –ма състезатели, които се разпределят така, че да покриват всички дисциплини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама