Патриарх Неофит се срещна с посланика на САЩ

19:33, 22 апр 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриарх Неофит прие посланика на САЩ Ерик Рубин, съобщават от Св. Синод. Двамата са обсъдили бежанската криза, а срещата е поискана от посланик Рубин.

„Нашата Христова вяра утвърждава мира и любовта между хората. Без тези добродетели съжителството на хора с различна култура, вярвания, разбирания в обществото са невъзможни”, завил патриарх Неофит.

Дипломатът пък му благодарил за това, че БПЦ неизменно отстоява общочовешките ценности не само в течение на историята, но и в съвременния бързо променящ се свят. По отношение на миграционната вълна той казал, че „като защитаваме хората в нужда, напуснали родните си места, ние трябва да защитаваме и собствените си народ, ценности и култура”.

„Като една от най-важните роли на Църквата, Негово Светейшество изтъкна грижата да се съхраняват и отстояват традиционните нравствени ценности и християнския морал, мира, взаимопомощта и любовта между хората. „Винаги се стараем, при изграждането на църковния живот, да бъдем носители на евангелския морал и пример за обществото, като живеем в мир с тези, които търсят мира и се молим за онези, които всяват раздори”, цитират от синода Неофит.

През септември м.г. в извънредно обръщение синодът призова правителството да не допуска повече бежанци в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама