Шофьорите в Благоевградско против блокада на границата с Гърция

20:46, 22 апр 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьори от Пиринско се обединиха в съюз и се обявиха срещу блокадата на българо-гръцката граница по Великден. Сред основателите на съюза е Веселин Дангов от Дупница, който заяви, че той и колегите му се обединили, защото само така могат да защитят правата си.

"В Съюза на българските транспортни работници членуват само шофьори, а не превозвачи. Против блокадата сме, защото най-потърпевши са отново българските международни шофьори. На практика с нея ще се спре прибирането им в родината за празниците", коментира Дангов. 

Бизнесът в Благоевградска област също се обяви против нея.. Представители на хотелиерите, туроператорите и превозвачите от Пиринско са изпратили декларация до областния управител Бисер Михайлов, премиера Бойко Борисов и шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров, в която заявяват, че са твърдо против готвените протестни действия.

"Подкрепяме всякаква идея, която да бъде отговор на унизителното поведение на гръцките фермери от месец февруари, но не и за сметка на родния бизнес и българската икономика", се казва в декларацията. Авторите й са категорични, че ако се затвори границата, хотелиерите, туроператорите и собствениците на туристически автобуси ще бъдат подложени на риск и финансови загуби, защото услугите вече са платени.

Припомняме, че в сряда стана ясно, че българските превозвачи ще блокират граничните пунктове с Гърция. Решението бе взето след среща на ръководствата на съюзите в транспортния бизнес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама