НАП подарява дронове на пловдивски ученици

21:07, 22 апр 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Куп награди, включително и дронове, могат да спечелят пловдивски ученици от Националната агенция за приходите (НАП) - Пловдив. Ще бъдат разработени 20 онлайн данъчни курса, като след края на всеки видео урок тези, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди.

Освен дронове от НАП са подготвили електронни книги, портативни говорители и камери за екстремни спортове. Отличниците по данъци ще могат да спечелят и поощрителни награди като портативно зарядно и слушалки.

Първите часове по темата "Данъци и осигуровки" от образователния проект "Влез в час с данъците" вече започнаха в Математическата гимназия и средните общообразователни училища "Димитър Матевски", "Паисий Хилендарски" и "Климент Охридски", съобщиха от НАП - Пловдив.

Предстоят лекции и в СОУ "Черноризец Храбър", Хуманитарната гимназия, Професионалната гимназия по електротехника и електроника, училище "Пейо Яворов" и др.

Учениците от 9-и до 12-ти клас са целевата аудитория на данъчните експерти, които ще разказват защо е важно да се плащат данъци и осигуровки, как се формира и разходва бюджетът на държавата, отговорностите на НАП и електронните услуги, които тя предлага. Младежите ще бъдат обучени да отличават истинска от фалшивата касова бележка и защо е така необходимо винаги да изискваме касов бон при покупка.

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапърът Wosh MC. Те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравното и социалното осигуряване, както и за важността на касовата бележка.

Инициативата ще продължи през тази и следващата учебна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама