Румен Петков: Промените в Изборния кодекс могат да нарушат партньорството между управляващите партии

21:16, 22 апр 16 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партньорството между управляващите партии може да бъде нарушено заради някои от текстовете в новия Изборен кодекс. Това заяви в Шумен заместник-председателят на АБВ Румен Петков, който присъства на областна конференция на партията, на която за председател на шуменската олганизация бе преизбран Пламен Петков.

Румен Пеков определи като пълен абсурд изваждането на негласувалите граждани от избирателните списъци.

 „Това е толкова ретрограден и грозен подход, че той ще доведе до допълнително отвращаване на избирателите", коментира Румен Петков.

На въпрос, това означава ли, че може да се наруши партньорството в управлението на страната между различните политически сили, Петков категорични отговори - „Да, означава".

Въпреки, че народните представители на АБВ подкрепиха промените в кодекса Петков заяви, че в него са залегнали много абсурди, които са пряко покушение на демокрацията у нас. „Какво значи 21 дни кампания, това да ти мине през акъла е престъпно, ами ти убиваш обществото", каза още зам. председателят на АБВ.

Той бе категоричен, че партията няма как да бъде ангажирана с противообществени действия. Според Петков трябва да се намери решение, което да отговаря на обществения интерес.

„Нали разбирате, че най-негласуващата група сънародници са между 18 и 30 години и като го извадиш от списъка какво став? Аз не си го представям този 25-годишен младеж или девойка да чака пред общината да му дойде ред, да попълва документи, с които да го върнат в избирателния списък", каза още Петков.

Петков допълни, че АБВ обмисля по-решителни действия, за да не допусне това да се случи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама