Трифонов към Плевнелиев: Наложете вето на Изборния кодекс

23:28, 22 апр 16 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шоуменът Слави Трифонов призова държавния глава Росен Плевнелиев да наложи вето върху поправките в Изборния кодекс. Телевизионният водещ нарече новото изборно законодателство "престъпено" и призова Плевнелиев да покаже, че е президент на всички българи и не е партийно зависим.

Вчера Народното събрание реши да раздели референдумите от редовните избори. По този начин националното допитване, организирано от „Шоуто на Слави“, събрало над 700 000 подписа, ще се проведе в разгара на лятото. Заради отпускарския сезон е много вероятно избирателната активност да е ниска и референдумът да се окаже неуспешен.

Водещият се възмути и от измененията в ущърб на гласоподавателите от чужбина, които по думите му са над 2 млн. Това според него е равносилно на обявяване на война и нарушение на демокрацията.

Думата "депутат" никога не е предизвиквала симпатии в съзнанието на българските граждани, но от два дни предизвиква и отвращение, и гняв, заяви Трифонов. Той подчерта, че промените в изборния закон са насочени директно срещу народа. "Вчера Народното събрание практически обяви война на българския народ. Добре. Но битката тепърва предстои. Защото референдум ще има. И на него ние ще можем да ги задължим да приемат нашето решение", каза водещият.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама