79 каруцари са отнесли глоба от МВР за първите три месеца на годината

23:33, 22 апр 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
79 наказателни постановления на водачи на каруци са издадени до 31 март. Глобите са в размер от 20 до 50 лв., съобщават от пресцентъра на МВР пред агенция „Фокус“. 

Всяко пътно превозно средство с животинска тяга трябва да има два бели или жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а при движение през нощта и при намалена видимост - отзад вляво светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина. 

Светлоотразителите трябва да са разположени симетрично от двете страни на превозното средство. Глобата при нарушение е в размер на 20 лв., като за периода от началото на годината до 31 март са издадени 27 наказателни постановления. 

Водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, на животни или на стада трябва непрекъснато да направляват животните, така че да не създават пречки и опасности за движението, и да не ги оставят без надзор в обхвата на пътя. 

Водач на пътно превозно средство, което не е моторно, както и водач на организирана група пешеходци, на впрегатни, товарни или ездитни животни или на стада, който наруши правилата за движението по пътищата се наказва с глоба до 30 лв. 

Когато са причинени вреди на пътното превозно средство, на пътници или на други лица, нарушителят се наказва с глоба от 20 до 50 лв. За периода от началото на годината до 31 март за тези нарушения са издадени 52 наказателни постановления на водачи на пътни превозни средства с животинска тяга (каруци).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама