Атакуват рекорд на Гинес на варненския плаж

07:07, 23 апр 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С изграждане на най-голямата ДНК верига, съставена от хора, днес на Южния плаж във Варна ще бъде направен опит за подобряване на световния рекорд. Събитието започва от 12 ч. с участието на музикантите от Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова и танцовия ансамбъл на варненския Медицински университет. Организаторите обещават много забавления, музика и над 100 предметни награди, които ще се разиграят в томбола.

Във връзка с организацията на рекорда днес от 11 до 16 ч. ще бъде затруднен достъпът на автомобили в района на Морска гара и на бул. „Приморски“ в отсечката от кръговото кръстовище на пл. „Славейков“ до кръстовището с ул. „Михаил Колони“.

Прочетете това, ако искате да станете част от рекорда:

- Влизането на участниците в зоната за поставяне на рекорда ще започне в 12.00 часа през 6 терминала.

- С оглед на безопасността и спокойствието на присъстващите,  служители на реда ще проверяват всеки един участник на пропускателните пунктове. Организационният екип апелира към участниците да не държат метални предмети като ключове, запалки и други в ръцете си с цел по-бързото пропускане на територията на събитието.

- Участници с обемисти чанти и куфари няма да бъдат допускани на територията на събитието.

- При влизане през един от входните терминали всеки участник ще получи гривна с посочена буква на един от осемте сегмента (A, B, C, D, E, F, G, H), които ще бъдат част от ДНК веригата, както и индивидуален номер. Тази гривна ще насочи участниците към съответния пункт, където всеки ще получи допълнителни инструкции от отговорниците на секторите. 

- Всеки участник, който бъде пропуснат и заеме своята позиция във веригата, ще получи от отговорниците на сегмента тениска и шапка с определен цвят.

- Участник, който желае да напусне предварително територията на събитието, трябва да предаде своите тениска и шапка на отговорника на сегмента и гривна на изхода на терминалите.

- Персоналната гривна дава възможност на всеки притежател да участва в томбола и  да спечели предметна награда. Томболата ще бъде изтеглена след поставяне на рекорда на Гинес. Всеки участва със своя уникален идентификационен номер, посочен на гривната.

- Забранено е внасянето на остри, стъклени, метални и режещи предмети, които могат да представляват заплаха за безопасността на участниците в рекорда. Забранено е внасянето на стъклени бутилки.

- Не се допускат в близост до и на мястото на провеждане на събитието лица, носещи оръжие, взривни вещества, огнеопасни и задимяващи средства и други общоопасни вещества, наркотични и/или други упойващи вещества.

- Не се допускат лица във видимо нетрезво състояние и/или под влиянието на наркотични и упойващи вещества. Забранено е внасянето и употребата на алкохол и тютюневи продукти. Забранено е паленето на огън.

- Контролно-пропускателните пунктове ще бъдат затворени при достигане на максималния брой участници – 4000 души.

- Лица под 12-годишна възраст няма да бъдат допускани на събитието без придружител.

- На вниманието на гостите на Варна, които ще пътуват от други градове за събитието: Влизането във Варна от посока автомагистрала „Черно море“ е затруднено поради ремонтни дейности на Аспаруховия мост. Организаторите препоръчват използването на алтернативен маршрут.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама