352 лева събра за Кристиян конкурсът „Великден през моите очи”

08:00, 23 апр 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С награждаване на победителите приключи конкурсът „Великден през моите очи”, организиран от Областната администрация в Разград. 352 лева бяха събрани за лечението на Кристиян Светлозаров, които ще бъдат приведени на сметката на Сдружение „Да бъдем хора”.

Интересът към инициативата беше голям. Общо 756 картички на деца от цялата област се състезаваха за челните места в трите възрастови групи – 6 годишни, I-IV клас и V-VIII клас. Майсторското изпълнение на децата върху белия лист впечатли, но и затрудни журито с председател Виолета Тодорова – зам. областен управител на област Разград и членове: Румяна Иванова-уредник в Художествената галерия „Професор Илия Петров”, Димитър Петров - библиотекар в Регионална библиотека „Професор Боян Пенев”, Христо Ангелов - библиотекар в Регионална библиотека „Професор Боян Пенев” и Александра Николова – графичен дизайнер в „Разград Полиграф” ООД.

След прецизно оценяване на творбите, бяха излъчени и победителите.

Във възрастовата група на 6-годишните първа награда се връчи на Ивет Русева – ЦДГ „Митко Палаузов”-Разград и на Корай Янаев Акифов – ЦДГ „Пролет” с. Стражец.

Във втора възрастова група – I-IV клас първото място бе заето от Невена Каспарова – II клас, ОУ „Васил Левски”-Разград, Гергана Тодорова - II клас в същото училище и Хавин Назиф – IV  клас, ОУ „Христо Ботев”-Разград.

В трета възрастова група – V-VIII клас победители са Тереза Илиева – VII клас, ОУ „Никола Вапцаров”-Разград, Белослава Петкова – V клас, Образователни технологии, офис Разград, Даниел Събев – VI клас и Мелис Мехмедова – ОУ „Кирил и Методий”, с. Трапище.

Всеки ученик, който се включи в конкурса получи грамота за участие, а за добро представяне и оригинално изпълнение бяха раздадени още 38 поощрителни награди.

Незакупените картички ще бъдат предоставени на сдружение „Да бъдем хора” и ще бъдат изложени с благотворителна цел, в офиса на сдружението. На 25 април сдружението открива социален магазин, от който всеки ще има възможност да си закупи и още много красиви неща. Събраните средства ще бъдат за лечението на Кристиян.

От областната администрация изказват своите благодарности и на потребителите и служителите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция с. Просторно и специално на творческите способности на Андрей Коев, които проявиха инициатива към благотворителната акция.

Благодарят и на потребителите на Център „Емилиян”, на Сдружение с нестопанска цел „Жанета”, които се приобщиха към хуманната идея за набиране на средства за дете в нужда, на жителка на с. Побит камък, която изплете специално за конкурса невероятно красиви неща.

Организаторите благодарят и за картичките получени от област Шумен – ОУ „Св. Климент Охридски”, с. Стоян Михайловски и от област Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама