Маратон по бягане тръгва от центъра на Благоевград

08:03, 23 апр 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Маратон по бягане ще се проведе днес в Благоевград. Стартът ще бъде даден в 10 часа пред главната сграда на Американския университет. В него освен студенти могат да се включат ученици от различните гимназии в града.

За участие в състезанието са се записали около 80 млад момичета и момчета, които ще трябва да пробягат  участъка от 4 километра до езерото в парк "Бачиново". Маратонът ще бъде открит с кратка реч на президента на АУБ Страцимир Кулински, а награждаването на победителите в различните категории ще бъдат наградени утре в 17 часа на беизболното игрище на "Бачиново". 

Мероприятието има за цел да популяризира спорта като здравословен начин на живот и да събере на едно място студенти, ученици и представители на местната общественост. На няколко места по дължината на маршрута ще бъдат разположени членове на организационния екип, които ще предоставят вода.

Организатор на маратона е спортния клуб "Олимпикс" към Американския университет, който се състои от 40 души и всяка година организира спортна олимпиада за възпитаници на висшето учебно заведение. По покана на клуба в Благоевград са били мблематичният Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов и бившия треньор на тима Камило Плачи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама