Прошко Прошков за оставките в ГЕРБ: Сигнал, и след сигнала - пушек

09:30, 23 апр 16 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз паднах. Друг ще ме смени и...толкоз. Какво тук значи някаква си личност?! Разстрел, и след разстрела – червеи. Аз бих казал - Сигнал, и след сигнала - пушек. Така общинският съветник от ДБГ Прошко Прошков перифразира по "Нова" стихотворението на Никола Вапцаров коментирайки скандала с Центъра за градска мобилност в София и оставките на зам.-кмета Любомир Христов и депутата от ГЕРБ Ирена Коцева.

Припомняме, че съпругът на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева - Димитър, е спечелил поръчка на Центъра за градска мобилност за 60 спирки в София на стойност над 200 хил. лв. Зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов пък е бил засечен със служебния си автомобил в Самоков на гости при семейство Коцеви. Заради всичко това в петък премиерът Борисов поиска оставките на двамата, които бяха депозирани по-късно през деня.

"Въпросът не е "кой", а "какво" - какво правим?", каза още Прошко Прошков и допълни, че случилото се няма нищо общо с повишаването на цената на билета в София. Припомняме, че с гласа точно на Прошков, на четирима от СДС и ГЕРБ Столичният общински съвет направи билетчето за градския транспорт в столицата да струва 1,60 лв. Той поиска всички договори на общината да излизат в интернет, за да могат да се проверяват от гражданите.

Оставката на зам.-кмета Христов е закъсняла и радвам се, че премиерът прозря за какво става дума. Това пък каза зам.-председателят на транспортната комисия в общината Калоян Паргов от БСП, който също беше в студиото заедно с Прошков и Зафир Зарков от ГЕРБ.

Според Паргов оставката на Христов е доказателство, че "ценатата на билетчето има за цел да покрие изтичането на пари и загубите". Той поиска Сметната палата да влезе в ЦГМ, за да се провери какво се случва там.

Общинарят от ГЕРБ Зафир Зарков пък каза, че транспортната комисия не е имало как да знае за обществената поръчка, защото разглежда само поръчки над 500 хил. лв. Той допълни, че "каквито и обяснения да се дадат за историята около зам.-кмета Любомир Христов няма да се премахнат съмненията на хората".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама