"Цветен камертон” събира за 13-ти път млади таланти от цялата страна

09:38, 23 апр 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният фестивал  за млади изпълнители на популярна музика “Цветен камертон” събира за 13-ти пореден път участници от цялата страна. Проявата се провежда днес и утре /23-24 април/ в залите на Военен клуб – Сливен. Традицията се запазва и проявата винаги е съобразена с деня на най-хубавия християнски празник –Цветница. Заявки за участие в тазгодишното издание са подали над 100 деца от  цялата страна.

През последните дванадесет години Сливен се утвърди като предпочитана музикална сцена, като един от центровете за развитие на детската и младежка популярна песен.

Над хиляда деца от цяла България са участвали досега във фестивала, който вече придоби популярност и извън границите на страната.

Фестивалът има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световна популярна песен. Да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.

Организатори на фестивала са Община Сливен, Детски комплекс  - Сливен, подпомагани като съорганизатори от Военен клуб - Сливен и Младежки дом - Сливен.

Всяка година журито присъжда награда – ГРАН ПРИ "ЦВЕТЕН КАМЕРТОН" на най-добрия изпълнител като му връчва статуетка и парична сума за постижението му. Всяка възрастова група също ще бъде отличена с 6 (шест) индивидуални награди- на професионалното жури, за добро комплексно представяне, за най-добро изпълнение на българска песен, на чужда песен, за специално присъствие плюс поощрения. Ще бъдат връчени индивидуални награди на фирми и партньори.

Фестивалът е само за индивидуални изпълнители, разделени в четири възрастови групи: от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 15 години, а също и от 16 до 20 години. Задължителният репертоар на изпълнителите трябва да е от  2 песни:  българска песен и песен по избор. Изпълнението на песните трябва да бъде на живо, а музикалният съпровод се осигурява от изпълнителите на звукозаписен носител – CD като всяка от песните да е по възможност на отделен звукозаписен носител.

Професионалното  жури се председателства от Панайот Панайотов – естраден изпълнител, а зам.-председател е Хайгашот Агасян – композитор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама