София ще отбележи Европейска имунизационна седмица в Южния парк

10:05, 23 апр 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Южния парк в столицата ще се проведе информационна инициатива във връзка с отбелязване на Европейска имунизационна седмица. Тя ще се състои от 11.00 до 18.00 ч.

По време на събитието ще бъдат реализирани множество активности, свързани с повишаване информираността на децата и техните родители за опасностите, които крият вредните бактерии и вируси и възможностите за предпазване от тях.

Част от активностите ще са наблюдение на замърсяване по ръцете под UV светлина, наблюдение на бактерии и паразити под микроскоп, демонстрация на посявки на най-разпространените видове бактерии, детско арт ателие, както и образователни беседи за малки и големи за значимостта на ваксинопрофилактиката.

Инициативите са част от Национална информационна кампания „Ваксинко“, която се организира от Национална пациентска организация, Българска педиатрична асоциация, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари и Български червен кръст, под егидата на Министерство на здравеопазването.

Европейската имунизационна седмица (24-30 април) е част от Световната имунизационна седмица и се организира от Световната здравна организация, с подкрепата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията и УНИЦЕФ. Сред целите на инициативата са промоция на имунизацията като най-сигурен метод за защита на обществото и разширяване на имунизационния обхват чрез повишаване на информираността относно значимостта на имунизацията. Кампанията е насочена към родители, медицински специалисти, представители на местни здравни институции и медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама