Пеевски си отива, но не знам какво значи това за икономиката, заяви Лукарски

10:23, 23 апр 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виждам оттеглянето на Пеевски, но не знам как ще се отрази това на българската икономика. След като премиерът казва, че Пеевски си отива, аз го приемам за вярно. Нямам информация да е напуснал страната. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в сутрешния блок на "Нова" и допълни, че досега Борисов не му е дал причини да не му вярва.

Той каза още, че не следи прехвърлянето на акции и излизането от компании на депутата от ДПС, но определи за важно как влияят хора като Делян Пеевски и Иво Прокопиев на икономиката ни. Лукарски каза ощем че не може да прецени дали сега вече ДПС става по приемлива за партньор, след като е ясно кои са управляващите партии в момента.

92% от гласовете в чужбина, без от Турция, за ГЕРБ и РБ. Отхвърлянето на предложението за район "Чужбина" в Изборния кодекс лишава ГЕРБ от 6-7 депутати повече, а нас от двама или трима. Така председателят на СДС коментира отвръщането на коалиционния си партньор ГЕРБ от промените в кодекса заложени в програмата на правителството. Той допълни, че РБ ще имат Изпълнителен съвет във вторник, за да обсъдят ситуацията. Лукарски потвърди, че има напрежение, но не може да каже дали реформаторите ще напуснат управлението, каквито гласове се чуват от техни представители.

Божидар Лукарски коментира още и затварянето на "София-БТ" каза повтори, че Министерството на икономиката може да следи само за това дали се спазва приватизационния договор. Към момента той не е нарушен и институцията следи дали не се прехвърлят акции на "Булгартабак" към други дружества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама