Румънци пълнят хотелите в област Добрич за Великден

11:19, 23 апр 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отворените към момента хотели в област Добрич почти на 100 % ще бъдат заети за Великден, съобщи за Topnnovini.bg председателят на регионалната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Димитър Димитров. Ще работят около 70 от хотелите в региона. В Кранево три хотела са продали пакети за Великден. В курорта Албена отварят осем хотела. Хитът за предстоящите празници е Балчик. Макар и малка, легловата база в Каварна също е заета.

Изненади в менюто няма – агнешко месо, яйца и козунаци ще присъстват на празничната трапеза навсякъде. Цените не са променени спрямо миналата година – те зависят от категорията на хотелите и заведенията за хранене. Варират от 100 до 250 лева на човек за четирите празнични дни, като включва нощувки с изхранване, а в някои оферти е включена и официална вечеря. Някои хотели предлагат ползване на СПА и уелнес.

Масово хотелите по северното Черноморие ще отворят на 3 юни. Очаква се ръст на руски, немски, английски пазари, но най-вече на поляци, посочи Димитров.

Добра посещаемост очакват за Великден хотелиерите в Балчик, коментира за Topnnovini.bg Десислава Кирякова от БХРА в Белия град. Очакват се основно румънски туристи – 80-90 % от гостите, които ще дойдат за празниците. Сред останалите 10-20 % преобладават българите, следвани от руснаци и различни други националности. Тази година интересът е по-голям в сравнение с 2015 г., тъй като Великден  се свързва и с майските празници. Има интерес и към по-скъпи пакети. Така, например, базата в четиризвезден хотел в Балчик също е заета предимно от румънци. Там цената за човек в двойна стая, като включва три нощувки и една бонус, с празничен обяд и празнично барбекю на 2 май, е 314 лева или 628 лева за двама възрастни в двойна стая.

Кирякова коментира, че тази година прави впечатление, че румънци и българи също резервират почивките си по-рано. Такава тенденция има и за летните ваканции, макар обичайно  румънските туристи да изчакват последния момент за резервации с надежда за по-ниски цените. Най-вероятно опасения заради ситуацията в съседните дестинации като Турция и Гърция ги кара да избързват.

Голям интерес за Великденските празници има и към курорта Албена. Там  отворят осем хотела, които се очаква да посрещнат 4 000 – 4500 гости, от които 80 % чужденци, основно от Румъния, съобщиха от туристическата компания. За Великден ще работят хотелите „Фламинго гранд”, „Калиакра”, „Ралица Супериор”, „Ралица акваклуб”, „Фламинго” /4 звезди/, „Боряна”, „Лагуна гардън”, „Лагуна бийч”. Традиционно на празничната трапеза на Възкресение Христово ще има боядисани яйца, козунаци и агнешко месо. Подготвена е специална анимация за децата, които ще бъдат включени в занимания за боядисване на яйца, различни игри с писани яйца. Аниматори  костюми на Великденски заек ще обикалят комплекса и ще забавляват гостите.

Немалко добруджанци също ще пътуват за празниците. Една част от тях предпочитат по-близките дестинации, като Румъния. Но други залагат на Турция и Гърция, а по програми 55+ - и на Италия и Испания. Тъй като ваканцията по Великден не е дълга, предпочитани са по-близките дестинации, обясниха за Topnovini.bg от туристическа агенция в Добрич. Много семейства от област Добрич ще предпочетат за празника да посетят къщи за гости у нас, има и такива, които ще заложат на курортите по морето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама