Костадин Димитров официално остава кмет на пловдивския район „Тракия“

11:24, 23 апр 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Костдин Димитров е законно избран за кмет на район „Тракия“, постанови решение на Върховния административен съд. Състав с председател Мариника Чернева разгледа образуваното дело по две касационни жалби - на „Коалиция за Славчо Атанасов“, представлявана от Костадин Гаров и на Славчо Атнасов в качестното му на кандидат за кмет на Пловдив против решение на Административен съд – Пловдив, с което е потвърдено обявяването на Костадин Димитров за кмет на район „Тракия“.

В жалбата на Патриотичния фронт е записано, че решението на Общинската избирателна комисия-Пловодив е постановено без съдът да е съобразил всички доказателства по делото, най-вече поправката на протокола на ОИК и множеството поправки в протоколи. Патриотите считат, че пловдивските магистрати неправилно са отказали повторно преброяване на гласовете и касиране на изборите.

Съдът е счел оспорването за неуспешно след извършена проверка, като констатирал, че оспореното решение е издадено от колективен административен орган, с материална и териториална компетентност, че то е обективирано в изискуемата писмена форма, прието е при наличие на изискуемия кворум и мнозинство и е подписано без възражения и особени мнения .

Неоснователно е и твърдението на жалбоподателя, че първоинстанционният съд е отхвърлил практически всичките им доказателствени искания и е отказал да се съберат релевантните доказателства, което е довело до лишаване на страната въобще от възможност да установи, твърдените от нея факти. По делото са събрани, като част от административната преписка, всички посочени в жалбата протоколи - общо 467. Те са подписани без особени мнения и възражения от членовете на комисиите, не съдържат данни за оплаквания и жалби от страна на застъпниците на политическите партии. Не се е оспорило и от самия жалбоподател, че жалби и възражения в деня на изборите от тяхна страна не са били подавани.

Решението на върховния административен съд е окончателно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама