Калфин: АБВ излиза от властта, ако промените в Изборния кодекс останат

12:13, 23 апр 16 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ е готова да напусне правителството, ако промените в Изборния кодекс останат във вида, в който минаха през правната комисия на парламента. Това потвърди вицепремиерът и министър на труда Ивайло Калфин по Дарик радио. Той допълни, че ако Народното събрание приеме по този начин направените промени, това ще бъде краят на кабинета.

„Мен ме е страх, че промените в Изборния кодекс може да се разклати изключително силно управлението. Минаха на комисия абсолютно неприемливи неща“, каза Калфин. Спроед него задължителното гласуване ще откаже активните граждани, които би трябвало да гласуват.

„Всеки, който прави изменения в Изборния кодекс, губи след това изборите“, заяви Калфин и коментира, че взаимодействието между ГЕРБ и БСП за изборните промени е в ущърб на българските граждани.

Калфин коментира и ситуацията със спецакцията във фонда за лечение на деца, като каза, че държавата трябва да отдели средства за Национална детска многопрофилна болница, за да няма нужда да се дават пари за лечение на деца в чужбина. По думите му такава болница би струвала около 10 млн.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама