Цветни великденски аранжировки показват в Пловдив (снимки)

12:39, 23 апр 16 / Любопитно 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дванадесет години флористката Нина Йотовска показва на пловдивската публика красотата на аранжировите. Различни по тематика изложби досега са представяни в зала "Лотос" на Обредния дом в Пловдив. Тя е живяла и завършила своето обучение в Унгария. Млада, креативна и амбициозна авторка следва световните модни тенденции в областта на флористиката.

Над 30 творения са свързани с темата Великден са представени в бутик за цветя "Лизиантус". За направата на аранжировките са използвани черупки на яйца, пера и други естествени материали, като живи цветя, орхидеен цвят и сукуленти. Моркови и арпаджик примамват Великденския заек при нас. Те са вплетени в красиви мотиви с вълна и традиционните за България плетива на една кука. Различни и уникални аранжировките привличат хора от различни вкусове. Вазите и венците са малка част от многообразието от изделията, които могат да бъдат поставяни за украса на празничната трапеза, на врата или друго място у дома.

Йотовска споделя, че не липсват ценители на изкуството на аранжировките. Хората търсят начин да са уникални и да зарадват близките си, затова на големите празници се подготвят предварително тематични изделия. Все по често представителки на нежния пол подаряват нетрадиционни букети на половинките си, в които понякога се вплитат дори и пури. Аранжировките се търсят за украса на бизнес срещи. Цената на изделията зависи от това дали са използвани екзотични цветя, орхидеи или предмети с по-висока стойност.

Цветовете могат да запазят красотата си до 2 седмици, тъй като са поставени в пиафлора и капсули. С подходящи грижи подобни на тези, които отделяме за саксийните растения аранжировките могат да ни радват дълго време, споделя флористката.

Едни от най интересните творения се създават за абитуриентските балове, когато букетите се правят в унисон с тоалетите. Кожени украси с ципове, пантофки и цветни хрумвания красят един от най-светлите моменти в живота на младите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама