Над 250 "дракончета" се борят за купата на ФК "Дунав" в Русе /снимки/

13:10, 23 апр 16 / Спорт 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турнир за купата на Футболен клуб "Дунав" се провежда в Русе.

В надпреварата са се включили отбори от училищата, които се обучават по програмата "Драконче".

Официалното откриване на спортното събитие, в което се включиха над 250 деца, бе тази сутрин. Народните представители Пламен Нунев и Свилен Иванов и кметът Пламен Стоилов дадоха първите подавания в надпреварата. Футболните срещи, които се провеждат на игрището с изкуствена настилка на стадиона в квартал "Здравец", започнаха още в 9 часа. Финалът е от 10 ч. на другия ден - 24 април, неделя.

Инициативата е организирана от ДФК "Дракончета" към ФК "Дунав", в рамките на кампанията "Русе – Европейски град на спорта" и в сътрудничество с Община Русе.

За децата са предвидени много награди. Целта на инициативата е да популяризира футбола сред учениците и да направи съпричастни към масовия спорт русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

За около година проектът "Драконче" на ФК "Дунав" спечели за футбола над 1 400 момичета и момчета, които се готвят под ръководството на специалисти от клуба в детските градини и училищата в Русе.

"Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК "Дунав" да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така "Дракончета" работи изцяло за представителния отбор на Русе, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво", коментира председателят на УС на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов.

Треньорите в "драконската" школа са утвърдени футболисти със сериозен стаж в професионалния футбол и шампиони на България, както и амбициозни млади специалисти, сред които Драгомир Григоров, Емил Иванов, Мариян Тодоров, Мартин Цирков, Вихрен Узунов, Мартин Друмев, Николай Дойнов, Огнян Цветанов, Тодор Тодоров и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама