Шампиони и млади надежди събра Купа „Русе” (снимки)

13:42, 23 апр 16 / Спорт 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пета поредна година Русе събра най-добрите млади тежкоатлети от страната в турнир за Купа „Русе”. Надпреварата се провежда днес в зала „Академик” на Русенския университет.

Домакин на турнира и този път е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и неговият президент проф. д-р Кирил Панайотов.

Турнирът събра отново на едно място съзвездие от олимпийски и световни шампиони по вдигане на тежести. Сред тях са русенецът Нено Терзийски и Румен Александров, който пристига от чужбина. Представянето на младите тежкоатлети следи отблизо шефът на федерацията по щанги Неделчо Колев и старши треньорът на националния тим на България по вдигане на тежести Иван Иванов. На официалното откриване присъстваха още народният представител Пламен Нунев, кметът на Русе Пламен Стоилов, неговият заместник Иван Григоров, директорът на Спортното училище "Майор Атанас Узунов" Борис Цветанов, директорът на Ученическата спортна школа в града Мая Петрова 

Над 10 клуба от цялата страна с близо 80 състезатели и техните треньори се включиха в надпреварата. Сред тях са шампионът Величко Чолаков, който пристигна със своите възпитаници от клуба по щанги в Смолян. От Асеновград в Русе дойде и личният треньор на златната Боянка Костова – Лъчезар Кишкилов.

Сред участниците е и Валя Лухова, която през миналата година представи България на младежката Олимпиада.

Гостите на турнира имат възможност да видят и в каква форма са русенците Надежда-Мей Нгуен и Стилиян Гроздев, които са част от националния тим на страната ни.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама