В Пловдив събират средства за спиране на войната в Нагорни Карабах

14:29, 23 апр 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт за  инициативата "Стоп на войната в Нагорни Карабах" ще се проведе днес от 20 часа в клуб "Библиотеката". Събраните средства от събитието ще бъдат предадени на административните органи на Нагорни Карабах лично от съветникът по културните въпроси към почетния консул на Р. Армения в България д-р Ахавни Кеворкян.

"Един народ, една вяра и много Родини. Това е съдбата на нашата древна нация ! Днес, както и преди в хилядолетната ни история се наложи да покажем, че сме нация, че можем да си подадем ръка и да пролеем кръвта си дори за всяко парче родна земя . Хиляди го направиха . Мнозина загинаха на фронтовата линия.... Колко майки и съпруги се почерниха и колко деца останаха без бащина закрила ? Колко разрушени домове и училища ? Знаете ли колко средства са нужни за да накарат ранените и осакатените да се върнат към живота ? Не знаете, аз не знам, но знам, че ако си арменец трябва да на правиш нещо", казва Кеворкян.

Според нея  ако си човек не можеш да гледаш безучастно как се разрушават домове и училища, как умират невинни . Тя цитира и Вазкен Налбантян, който е казал "И така, остават трите Вяра, Надежда и Любов . Армения е повече !"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама