Русенци с участие във Втория форум на българските училища в западното полукълбо

14:53, 23 апр 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима русенци се включват във Втория форум на българските училища в западното полукълбо, съобщи директорът на Регионалния исторически музей в Русе проф. Николай Ненов.

Генералният консул на България в Чикаго Симеон Стоилов, Елена Табакова и д-р Диляна Иванова са участници в събитията по време на форума в Чикаго днес и утре.

Изложбата „Наследници на стари емигранти“, както и специална презентация на „Български музей – Чикаго“ е подготвила Табакова. Д-р Иванова пък ще представи реализацията на идеята си за Виртуалния музей „Куфарът на имигранта“.

Темата за националните приоритети и политика в съхраняването на българския език зад граница, както и за мястото на българското училище зад граница в нормативната уредба на Република България представя Симеон Стоилов.

Обсъждат се още добри практики при преподаването на български език в англоговоряща среда, както и мястото на онлайн обучението в образователната система.

Програмата на форума включва още изложби на Българо-американския център за културно наследство-детска школа по изобразително изкуство ” Владимир Димитров- Майстора”, на Българския музей в Чикаго, фотоизложба на българско училище „Джон Атанасов” от историята на българската емиграция в Чикаго. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама