Родители и ученици играха заедно волейбoл, баскетбол и футбол в Русе

17:55, 23 апр 16 / Спорт 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезания под мотото „Детето още живее в мен“ организира Основно училище „Отец Паисий“ в Русе. Надпреварите събраха над 100 ученици от първи до осми клас и техните родители на спортен комплекс „Дунав“, съобщиха от Община Русе.

Събитието премина под знака на спортната надпревара и забавлението. Възрастни и деца сформираха отбори и се включиха в турнири по волейбол, баскетбол и футбол. По време на почивките между полувремената се проведоха семейни игри – теглене на въже, скачане с чували, стрелба в кош, изпълнение на дузпи и подаване на топка над мрежа. За победителите бяха предвидени атрактивни награди.

Инициативата е посветена на 150 години от основаването на ОУ „Отец Паисий“ - Русе и е в рамките на спечелен проект по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. Осъществява се с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт.

Целта на проектната идея е насърчаване на активния и здравословен начин на живот на всички възрасти чрез спорт, както и сплотяване на семейството чрез участие в забавни и спортни игри.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама