Драма в РБ в Пловдив заради мирен протест в "Столипиново"

18:35, 23 апр 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В квартал "Столипиново", на ул. "Елба" - Стария пазар, ще се проведе мирен протест, на който утре жителите ще изразят недоволството си от качеството на почистването и дейността на ОП "Чистота" в района. За един от организаторите на протестта се сочи общинският съветник от РБ Айри Мурад. Той влезна в общинския съвет след като спечели множество префенциии.Избран е от квотата на народна партия „Свобода и достойнство“, част от Реформаторския блок. От известно време Мурад води война с директора на ОП „Чистота“ в Пловдив Иван Стоянов заради непочистети сметища в центъра на „Столипиново“.

От Реформаторския блок са категорични, че не стоят за готвения протест в „Столипиново” . Общинските съветници от Реформаторския блок излезнаха със специално обръщение. „С изненада научихме, че Айри Мурад организира протест на недоволните от нерегламентираните сметища и другите битови проблеми в квартала. Идеята за това изобщо не е обсъждана в групата „Да решаваме заедно”, част от която е Реформаторският блок”, обяви председателката на групата Пепа Деведжиева. В този смисъл съветниците от „Да решаваме заедно” считат организацията на протеста за солова акция на Мурад.

„В „Столипиново” действително има проблем с чистотата и много нерегламентирани сметища. Но поддържането на хигиената е двустранен процес - „Чистота” е длъжна да разчиства отпадъците, но и гражданите от „Столипиново” трябва да се научат да пазят”, коментира още Деведжиева. Реформаторите смятат още, че проблемът с чистотата в „Столипиново” би трябвало да бъде решен в диалог с общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама