Откриха Националния фестивал "Цветен камертон", участват над 100 изпълнители

20:09, 23 апр 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13-тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" бе открито от заместник – кмета на Община Сливен Пепа Чиликова. Тя приветства гостите и участниците на фестивала и представи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.

"Пожелавам успех на участниците и нека продължават да дават добър пример на своите връстници, че с много труд и желание всеки може да бъде на тяхното място на сцената. Отправям призив да не забравят, че най-голямата награда за изпълнителя е да спечели публиката, която ще му се отблагодари подобаващо със своите аплодисменти и симпатии. Искрено се надявам всички да изпитат това удоволствие и да имат силата и волята за по-голяма изявам и реализация в областта на популярната музика! На добър час!", пише в поздравителния адрес.

Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон"  се провежда за 13-ти път в Сливен и в него участват над 100 изпълнители, разпределени в четири възрастови групи - от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 20 години.

Фестивалът  се провежда в рамките на два дни - на 23 и 24 април. Той има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световна популярна песен, както и да стимулира, и подкрепя младите изпълнители, като да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика. 

Организатори на събитието са Община Сливен, Детски комплекс - Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители "Ритъм", Военен клуб - Сливен, Младежки дом - Сливен  и Сдружение "Цветен камертон". Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев. 

На официалното откриване на фестивала присъстваха председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, общински съветници, представители на Община Сливен и Областна администрация и други институции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама