„Нефтохимик“ и „Созопол“ не се победиха в морското дерби

20:35, 23 апр 16 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Морското дерби между отборите на „Созопол“ и „Нефтохимик“ завърши без победител - 1:1. Срещата от XXV кръг на шампионата в „Б“ група се проведе на стадион „Арена Созопол“.

„Шейховете“ откриха резултата в 8-ата минута чрез Илия Димитров, който стреля с глава, след като получи пас от дясно. В 33-та минута Станимир Митев от отбора на „Созопол“ отбеляза с глава, но голът беше отменен заради засада.

В 70-ата минута домакините изравниха след точен удар на Емануил Манев. Две минути след добавеното време Живко Хаджиев имаше шанс да промени резултата в полза на „шейховете“. Той засече центриране с глава, но уцели дясната греда на вратата.

След мача старши треньорът на бургазлии Диян Петков разкритикува реферите.

„За мен имаше една тройка, която развали всичко. Съдийството беше тенденциозно, но това не ни се случва за първи път. Не трябва така да се свири, ако тези млади съдии искат да се развиват. Всеки път, във всеки мач навън се случва това. Не случайно много колеги са разочаровани от това, което става в „Б“ група. Ясно е, че правят грешки, както и ние правим, но поне да свирят честно. Не случайно нашата публика се изнерви“, заяви ядосан наставникът на „шейховете“.

Петков изрази задоволството си от играта на своите футболисти. Момчетата не са изпълнили тактическите указания напълно, но са успели да отговорят на агресията на „Созопол“, без да се притеснят, и са можели да спечелят.

„Трябва още да се работи. Хубавото е, че в последните два мача създаваме доста положения, но лошото е, че не можем да отбележим“ – коментира треньорът на „Нефтохимик“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама