Българи в Лондон и Брюксел се събраха на протест срещу промените в Изборния кодекс

20:46, 23 апр 16 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 20 българи се събраха на протест пред посолството на България в Лондон срещу промените в Изборния кодекс, които парламентът гласува на второ четене. Те са твърдо против това гласуването да става единствено в консулства и посолства, тъй като хората, които работят и живеят във Великобритания трябва да пътуват до Лондон, за да упражнят правото си глас. 

Български студенти от „Кеймбридж” и „Оксфорд” са направили и подписка, която ще бъде изпратена до българския парламент. В Интернет е качена електронна петиция, която може да достигне до сънародниците ни по целия свят. 

Съгражданите ни зад граница са категорични, че трябва да бъде създаден избирателен район "Чужбина", как бил обещал премиерът Бойко Борисов. Напомняме, че депутатите отхвърлиха този текст в пленарна зала. 

В Брюксел също казаха "не" на промените в изборното законодателство, като организираха флашмоб пред постоянното представителство на страната. Според тях промените в закона показват, че депутатите работят за партийния си интерес, а не за гражданите.

Те смятат още, че промените обслужват само ГЕРБ-БСП-ДПС-ПФ, а "малкото гласове на разума са заглушени от многобройния хор на глупостта".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама