Родните щанги гледат уверено към следващия олимпийски цикъл с русенските си попълнения

20:55, 23 апр 16 / Спорт 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Младите състезатели са нашата надежда за следващия олимпийски цикъл. Двама от тях са от Русе - Стилиян Гроздев и Надежда - Мей Нгуен. Надявам се те да продължат да израстват със същото темпо“.

Това заяви старши треньорът на националния тим на България по вдигане на тежести Иван Иванов.

Както вече съобщихме, той бе сред гостите на турнира за „Купа Русе“, което местния клуб организира за пета поредна година.

Иванов отчете сериозният напредък у подрастващите тежкоатлети у нас, като не пропусна да похвали и д-р Кирил Панайотов за добрата работа в това отношение през последните години и в крайдунавския град.

Припомняме, че след допинг скандалите през последната година България няма да може да участва на Олимпиадата в Рио това лято.

„Много важно е, че имаме лаборатория, която вече работи сериозно. Всичко, което се взема за възстановяване, минава през тази лаборатория, за да елиминираме възможността за подобни грешки отново“, коментира по този повод Иванов, който си пожела за в бъдеще да няма подобни допинг скандали.

В родната федерация се работи сериозно и за подготовката за предстоящите сериозни форуми и сглобяването на отбор, които да няма проблеми да се пребори за квоти за следващите Олимпийски игри.

„Предстоят ни Европейски първенства до 15 г., до 17 г., до 20 г. и до 23 г. Има и няколко турнира от националния календар. На тези състезания ще се направи подбор за предстоящите догодина Европейско и Световно първенство, както и за следващия олимпийски цикъл“, отчете още Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама