Гражданска инициатива в защита на бившия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина

21:02, 23 апр 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданската инициатива "Спаси, дари на..." събира мненията на семейства,  подпомогнати от Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщава сайтът на инициативата. Обръщението е към родители и близки на деца, ползвали услугите на фонда. Идеята е да споделят своите истории и преките си впечатления от работата на организацията и нейните служители. Те обаче се обявяват в защита на уволнения шеф на Фонда Павел Александров. 

От инициативата посочват, че са свидетели на поредния управленски произвол, маскиран с нелепи обвинения за злоупотреби във Фонда за лечение на деца. Според тях всички досегашни проверки, включително и приключилата преди месец на прокуратурата, завършиха с мнение, че няма данни за каквито и да е закононарушения.

Те обясняват, че имат представител в Обществения съвет, има представители и на медиите и други неправителствени организации, което правело такива злоупотреби невъзможни. "Самият факт, че нахлуването на ГДБОП е извършено минути преди заседание на Обществения съвет, показва търсената показност, която сме сигурни, че ще завърши като жалка оперетност", пишат от инициативата.

Според тях случващото се в момента е поредният опит да бъде сменен директора на фонда с удобен на чиновниците в Министерството на здравеопазването, за да могат да бъдат насочвани средствата за лечение към "подходящи наши лекари, клиники и доставчици на медицински изделия". 

"Нещо, което Павел Александров прекрати веднага щом застана на поста. И което му струваше уволнението и замяната с онова недоразумение Ива Станкова, съсипала всичко само за 6 месеца", пишат още от инициативата.

Припомняме, чев сряда ГДБОП проведе акция, при която задържа осем души. Срещу пет от тях прокуратурата повдигна обвинение, но не поиска от съда постоянния им арест, а ги освободи срещу парична гаранция и подписка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама