Русе със сериозно представителство на финалите на ученически игри

07:52, 25 апр 16 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозно представителство от Русе се оформя за финалната част от Ученическите игри в различните видове спорт. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на Ученическата спортна школа в крайдунаския град Мая Петрова.

СОУ за европейски езици „Свети Константин- Кирил Философ“ ще участва на финалите по баскетбол за момчета от 5 до 7 клас, като ще има предимството на домакин на турнира.

Момчетата от СОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Любен Каравелов“ също са във финалната фаза на тази възрастова група в надпреварите съответно по лека атлетика и бадминтон.

При учениците от 8 до 10 клас финалисти са отборите на Английската гимназия „Гео Милев“ по волейбол за девойки, по бадминтон за девойки от СОУЕЕ „Свети Константин Кирил Философ“, юношите от МГ „Баба Тонка“ в същия спорт и съставът по лека атлетика за юноши от Математическата гимназия.

При най-големите, учениците от 11 до 12 клас, на финалите са баскетболните отбори на младежите и девойките от ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“, като надпревара при момичетата ще се проведе в Русе от 5 до 8 май.

За финалната фаза на ученическите игри по волейбол класиране са си спечелили и юношите от ПГ по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама