БСП се закани: Софиянци ще се возят за 1 лв. дълго време

11:09, 25 апр 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Сагата с билетчето ще се проточи дълго време. До тогава софиянци ще се возят в градския транспорт с билет на цена от 1 лев“. Това каза председателят на групата на БСП и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов на брифинг, предаде репортер на София Topnovini.bg. Общинарите приеха, че от 1 юни цената на билета се вдига на 1.60. 

Той обясни, че граждани са готови да сезират Административния съд по случая, а групата на БСП-София внася днес искане до областния управител да върне решението на СОС за цената на билетчето за ново разглеждане или да го обжалва пред съда.

Ако областният управител се произнесе в 7-дневен срок и уважи искането, решението за по-скъпо билетче ще бъде отложено. Гражданите пък могат да обжалват увеличаването на цената на билета пред съда в 14-дневен срок от датата на решението на СОС – 21 април.

Относно оставките на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов и в Центъра за градска мобилност Паргов отбеляза, че мигновената реакция на столичния кмет Йорданка Фандъкова е доказателство, че групата на БСП-София е била права за това какво се случва със столичния транспорт и аргументите на левицата против поскъпването на билетчето за градския транспорт.

„Тези оставки хвърлят съмнение върху начина, по който работи Столична община и върху начина, по който разходва средствата“, каза той. По думите на Паргов от отчета за касовото изпълнение за 2015 г., който е в размер на 1,5 млрд. лева, се вижда, че бюджетът не е изпълнен и има неусвояване на средствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама