Обявиха победителите в конкурса за междублоково пространство в Търговище

11:14, 25 апр 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победителите в конкурса за красиво междублоково пространство бяха обявени от кмета на Търговище Дарин Димитров по време на концерта, организиран за Деня на Земята на 22 април, съобщиха от общинска администрация.

Първо място печели градинката на ул. „Паисий” бл.5. Втората награда е за пространството пред бл. 21 вх. Е в кв. „Запад“ 1, а третата - за ул. „Палаузов” 34.

Наградният фонд е паричен и разпределен според заетото място, съответно по 200 лв., 150 лв. и 100 лв. Средствата трябва да се използват единствено и само за закупуване на нови материали за поддържане и облагородяване на междублоковите пространства.

Дарин Димитров награди също 20 училища, 3 детски градини и 11 пенсионерски клуба, които взеха активно участие в Седмицата на Земята.

Впечатление направи разнообразието от инициативи, чийто основен апел е за опазване на природата ни.

Организирани бяха изложби и ревюта на костюми от отпадъчни материали в училищата в селата Руец,  Подгорица, Вардун, III ОУ „П. Р. Славейков” и IV ОУ „Иван Вазов” в Търговище.

Засадени бяха дървета в ПУИ „Д-р Петър Берон” и I СОУ „Свети Седмочисленици”.

Представени бяха арт изложби във II СОУ „Проф. Никола Маринов”, Спортно училище „Никола Симов”, в селата Лиляк, Буйново, Макариополско, в СОУ за деца с увреден слух.

Посадени бяха цветя в училищните дворове в с. Драгановец и ПГТХВТ „Алеко Константинов”, както и  рисунки на асфалт във II ОУ „Никола Вапцаров” и с. Дралфа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама