Куп награди спечелиха децата от школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ

11:34, 25 апр 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Станаха ясни наградените от Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата, наречен „Вода и работни места“, съобщиха от пресцентъра на общината. Конкурсът беше организиран от ВиК ООД-Русе и Общинския младежки дом.

Алла Декова на 6 години бе класирана на челната позиция в първата възрастова група. Талантливата художничка е възпитаничка на Маргарита Хрисандова от Школата по изобразителни изкуства към Общинския детски център за култура и изкуство в Русе (ОбДЦКИ).

Друга възпитаничка на Хрисандова – Виктория Христова на 8 години, получи поощрителна награда от провелия се Национален конкурс за рисунка и приложно изкуство „Водата – извор на живот“ в Бургас. Тя участва с творбата си „Всички се радват на водата“ в раздел „Рисунка“ в първа възрастова група.

Пет деца от Школата по изобразителни изкуства получиха грамоти и награди от Конкурса за детска творба на тема „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“. Конкурсът се проведе по повод отбелязване на 60-годишнината на Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на река Дунав (ИАППД), а наградите бяха връчени лично от изпълнителния й директор инж. Павлин Цонев.

В първа възрастова група от 4 до 7 г. бе присъдено първо място на Алла Декова, а поощрителни награди взеха Виктория Генчева на 7 години и на Лила Стефанова на 6.

Първа награда от втора възрастова група от 8 до 13 год. спечели Кристина Ангелова на 12., а Виктория Христова на 8 год. получи поощрителна награда в същата възрастова група. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама