Варненско училище получи почетен знак на президента

12:37, 25 апр 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипът на варненското основно училище “Панайот Волов“ получи почетен знак на президента на Република България за значим принос в образованието и възпитанието на поколения млади българи, в развитието на образователното дело и изграждане на съвременния облик на училището.

През последните няколко години, със съдействието и подкрепата на община Варна, училището модернизира и осъвремени базата си. Разкриха се целодневни подготвителни групи за обучение на деца на 5- и 6-годишна възраст, което наложи цялостно  обновяване на учебните помещения. Изградена бе детска площадка.

„Тази година ще бъдат извършeни ремонтни дейности на стойност 20 000 лв., предвидени в капиталовата програма на общината, които ще подобрят санитарно-хигиенните условия и ще понижат енергийните разходи“, каза директорът на училището Йорданка Маринова. Тя припомни, че в 135-годишната си история  ОУ „Панайот Волов“ е носител и на орден ,,Кирил и Методий" - I степен, европейска награда ,,Зелен флаг" и статут,,Екоучилище" и награда ,,Варна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама