Холандският посланик е на посещение в Русе

12:40, 25 апр 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланикът на Кралство Нидерландия в България, Н. Пр. Том ван Оорсхот, е на посещение в Русе.

Днес той се срещна с кмета Пламен Стоилов, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

Поводът за визитата е провеждането на първото издание на фестивал за младежки джаз групи „Halftone“, в който участие е взело световно известното холандско трио „Розенберг“.

Стоилов е заявил, че музикалният форум ще се утвърди като истински успешен и модерен фестивал, защото Русе има дългогодишен опит в провеждането на събития с подобна тематика.

В кратка презентация той е представил нови теми за Русе, възникнали след последната визита на дипломата. „Миналата седмица Русе спечели класацията на „24 часа“ за „Най-добър град за живеене“, като грабна и приза „Най-перспективен град“, което ясно говори за успешното му развитие“ – е допълнил кметът.

Гостът пък бил очарован от ентусиазма и желанието, с което организаторите и партньорите на фестивала работят. „Трудно е да започнеш нов фестивал, да го развиеш и утвърдиш, но аз вярвам в неговия успех. Впечатляващо е още в началото да привлечеш атрактивни участници каквито са и „Трио Розенберг“ – е казал Том ван Оорсхот. 

Посланикът на Кралство Нидерландия посети и Русенския университет, където проведе разговор с ректорското ръководство, съобщиха от висшето учебно заведение

„Изключително впечатлен съм от вашия университет, след като миналата година бях сред участниците в гражданския диалог със заместник-председателя на Европейската комисия, Франс Тимерманс“, са били първите думи на госта.

По време на разговора с академичното ръководство ректорът, проф. Велизара Пенчева, сподели, че Русенският университет има четири билатерални споразумения с Холандия. "Стремим се да бъдем лидер в региона и да поддържаме широк спектър от специалности, в които обучаваме студенти, а от 7-8 години много активно работим с бизнеса", каза още проф. Пенчева.

Н. Пр. Том ван Оорсхот е проявил интерес към обучението на английски език в Русенския университет и е изявил желание да се срещне със студенти от различни специалности. Той е предложил в интерактивна дискусия да обсъдят предизвикателствата пред Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама