Хеликоптер спасява ученик, пострадал при игра на футбол

12:55, 25 апр 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученик пострада тежко при падане, докато играе футбол в двора на сливенско училище.  При падане детето сериозно е ударило главата си, в следствие, на което е получило черепно-мозъчна травма. Състоянието на ученика е критично и затова се налага транспортирането му с хеликоптер до най-близката болница.

За щастие инцидентът е само сценарий на възстановка, която цели да покаже в реално време бързите и професионални действия на наземни и въздушни екипи на застраховка „Активна грижа“ на ЗК „Лев Инс“.

Демонстрацията ще се проведе на 27 април 2016 година от 12 часа в района на Драматичен театър "Стефан Киров" и паметника на Хаджи Димитър в центъра на гр. Сливен.

 Тя е част от проекта „Активна грижа“, който стартира през месец юни 2014 г., като публично-частно партньорство на Български Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност“ за подпомагане дейността на държавата в областта на спешната помощ.

Като продължение на проекта, ЗК "Лев Инс" разработи застраховка „Активна грижа“, която е на цена от 6 лева. Тя осигурява въздушен и наземен транспортен асистънс с помощта на хеликоптери, мрежа от линейки в цялата страна и шофьори, преминали през курс на обучение за оказване на първа помощ към БЧК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама