Превенция на инсулт обсъдиха с италианци в Областна администрация-Пловдив

13:50, 25 апр 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Италиански проект, който има за цел да работи в посока изучаването, превенцията и лечението на мозъчния инсулт, беше представен на областния управител Здравко Димитров от Почетния консул на България за Неапол и област Кaмпания Дженаро Фамилиети, съобщиха от Областната администрация.

Инициативата има за цел да запознае водещи български специалисти с начините и методите, чрез които италианските лекари успяват да направят ранна диагностика и превенция на голям брой инсулти. Предвижда се представянето на научно-техническа информация, разработена от големи италиански изследователски екипи, както и закупуването с помощта на Ротари клубовете в България на специализирана апаратура, с която да се диагностицира заболяването.

Областният управител обеща да инициира последваща среща между италианските специалисти и водещи пловдивски лекари, които да обменят информация и да работят в посока на превенция на инсултите и в Пловдивска област.

По време на разговора си, областният управител и г-н Фамилиети, който е и президент на Международен консорциум за опазване и защита на природните и културни богатства на Средиземноморието и директор на Института за южна култура, обсъдиха и възможностите за представяне на българската и италианската култура в Неапол и Пловдив. Двамата дадоха старт на идеята за побратимяване на област Пловдив и област Кампания, в която се намира и вторият град, който ще бъде Европейска столица на културата през 2019г. - Матера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама