Меморандум за сътрудничество подписа кметът на Разград с КНСБ

14:38, 25 апр 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На официална церемония кметът на община Разград д-р Валентин Василев подписа Меморандум за сътрудничество с Регионалния съвет на КНСБ.

Председателят на синдиката Грациела Ранкова заяви, че това споразумение се сключва с общината в навечерието на 1 май – Деня на труда и на синдикалната солидарност. То е първото по рода си от доста години, тъй като с предишния кмет не е имало сключен меморандум.

В този документ, който подписваме, са посочени приоритетите в бъдещите ни съвместни отношения. Ще продължим да провеждаме регулярни срещи с Регионалния съвет на КНСБ, за обсъждане на конкретни дейности, коментира д-р Валентин Василев.

Основните цели са развитие и утвърждаване на социалния диалог в общината, взаимни действия за стриктното прилагане на нормите на трудовото, социалното и антидискриминационното законодателство, разработване на младежки политики и проекти за квалификация, информиране при евентуални конфликти и напрежение и предприемане на общи действия за решаването им и др.

КНСБ е най-голямата синдикална обществена организация в страната и с регионалната структура сме провели дискусия и сме анализирали досегашното сътрудничество. То ще продължи, като основата за взаимодействието между двете страни, ще бъде общата отговорност към интересите, потребностите и законовите права на гражданите в общината, отбеляза Грациела Ранкова.

Тя посочи, че предстоят преговори за сключване на колективни трудови договори в Капанския ансамбъл и ОП "Столово хранене", както и с работещите в социалната сфера общински структури. Ще се работи също за ускорено разширяване на договорянето на общ колективен трудов договор за всички дейности, финансирани от общинския бюджет, става ясно от споразумението.

Приключва и проектът на КНСБ „Шанс за работа”, в който общината е партньор.

Меморандумът е безсрочен, като всяка година ще се прави анализ на изпълнението му и актуализиране на договореностите в него и ще се осигурява широка гласност на постигнатите резултати, пише в документа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама