Откриха първия саниран блок в Старозагорско

15:20, 25 апр 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
            

Първият саниран блок в Старозагорска област бе открит днес в Гълъбово. Кметът Николай Тонев, заедно с областния управител инж. Георги Ранов поляха вода за късмет на начинанието.

Обновеният блок 37 в кв. „Строител” е първата санирана сграда по Националната програма за енергийна ефективност сграда в Старозагорска област. .

В своето обръщение инж. Ранов напомни, че на старта на Националната програма скептиците за нейните възможности са били мнозина, но днес резултатите от действието й са видими в цялата страна.  Кметът Тонев пък заяви, че когато се работи еднопосочно и екипно в името на общата цел „нещата се случват“.

В Старозагорска област досега са регистрирани  192  сдружения на собственици.  Броят на сключените тристранни договори за целево финансиране е 107. Три са сградите с реално стартирали строително-монтажни работи. В Гълъбово след по-малко от месец ще бъде открит и вторият саниран блок.  

Договорът на бл. 37 бе подписан през месец октомври миналата година. Блокът е 8 етажен с 4 входа, с по 3 апартамента на етаж. Сменени са дограмите на жилищни и общи части, сменени са тръбите на водопровода, покривът е отремонтиран, изградено е ново трасе на парното с нови абонатни станции по европейски стандарт.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама