Борисов склонен на ревизия на спорните поправки в Изборния кодекс

15:29, 25 апр 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не само съм склонен, но ако беше правителство на ГЕРБ, въобще нямаше да ги приемем”. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали в ГЕРБ са склонни на ревизия на приетите промени в Изборния кодекс, които предизвикаха АБВ и реформатори да плашат с бойкот и дори излизане от мнозинството.

Във вторник Борисов свиква четирите формации в управлението по темата.

Попитан обаче дали могат да се гласуват текстове, с които да се отмени задължителното гласуване, премиерът посочи, че не е такъв „разбирач на технологичните правила“. „Честният и отговорният подход е утре да го изговорим с партньорите”, посочи той, цитиран от "Фокус".

Премиерът отново повтори тезата си, че ГЕРБ са подкрепили спорните поправки от лоялност към коалиционните си партньори.

„На мен ми омръзна, ако това не станело, АБВ щели да напуснат. Ако това не станело реформаторите напускат, ако другото не станело патриотите напускат. И аз утре ще им кажа, че не виждам, докога ще мога да понеса за всяко нещо, което те предлагат и ние подкрепим в същото време след това да остава само ГЕРБ да се обяснява“, възмути се той.

Започнало и да му омръзва ГЕРБ да поема цялата тежест, затова призова патриотите да защитят пред обществото предложението си за гласуването да е задължително. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама