Роми нападнаха и пребиха руснак и сина му край Петрич

15:30, 25 апр 16 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група от 30 роми с каруци са нападнали и пребили 45-годишен руснак и сина му на полето край Петрич. Екшънът се разиграл завчера на 2 километра от жп линията. Там Вячеслав наел ливада, на която отглеждал трева.

Изведнъж незнайно от къде пред тях се явили ромите. Тогава бащата казал на 18-годишния си син да ги предупреди, че ливадата е наета от тях и плащат аренда за това. Тогава младежът е бил нападнат с камъни, вили и лопати.

"Търсили приключение 30 цигани с 10 каруци. Стана така, че за малко не ми утрепаха малкия. Удариха го с половин килограмов камък в главата и има сътресение на мозъка. Нападнаха ме и мен. Търсили са приключение кой да набият", разказа бащата Вячеслав Катков, който вчера бе изписан от болница "Рокфелер" в Петрич.

Той допълни, че момчетата, които ги нападнали са били на възраст от 16 до 25 години. Трима от тях вече са лежали в затвора. Нападателите са разпознати и арестувани за 72 часа.

Вячеслав е категоричен, че това не са хора, а чисти джихадисти. Той е в България от 20 години, женен е за българка и има три деца.

Фермерите от Петричко се оплакват, че напоследък ромските набези в полето се увеличават. Те искат незабавна среща с кмета на града Димитър Бръчков и настояват въоражената полска охрана да се върне. Пазачите пък трябва да имат статут на полицаи, категорични са те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама