Земеделският министър откри нови обекти в Ценово

15:36, 25 апр 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева официално откри няколко основно реновирани обекта в община Ценово, съобщиха от местната администрация там.

По време на обиколката си Танева е придружавана от народния представител Пламен Нунев, от кмета на общината д-р Петър Петров и от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева.

Рейдът на министър Танева е започнал от Новград, където е прерязала лентата на изцяло ремонтирана читалищна сграда. На НЧ „Христо Ботев“ е ремонтирана покривната конструкция, подменена е дограмата, положена е нова електрическа и водопроводна инсталация. Инвестициите са на стойност 287 590.89 лв. без ДДС и са по Програмата за развитие на селските райони. Читалището вече разполага и с модерна репетиционна зала, санитарни помещения, съблекални. В библиотеката е обособен и информационен център със собствени комютъризирани работни места.

По време на откриването министър Танева е подчертала, че винаги, когато посещава населени места в общината ги намира променени.

„В средата на годината ще бъдат отворени мерките за новия програмен период. Надявам се, че ръководството на общината ще прояви отново активност, за да предложи проекти за одобрение. Похвално е, че една малка община като Ценово има толкова много реализирани проекти по европейските програми“, не скри задоволството си от стореното в Новград Танева.

На път за общинския център официалните гости са преминали и по рехабилитирания общински път Караманово – Новград. Отсечката е с дължина от 7 200 метра, на която е извършен цялостен ремонт. Другата пътна отсечка в общината, рехабилитирана отново по Програмата за развитие на селските райони, е Ценово – Долна Студена – Ботров с дължина повече от четири километра. За ремонтните дейности на двата участъка са изразходвани повече от три милиона лева.

В Ценово министър Танева официално е открила и Парк за отдих, изграден на два етапа - по програма „Красива България“ и с финансовата подкрепа на Общината. Общата стойност на новоизградената зона за отдих на ценовчани е повече от 413 000 лева. След прерязването на лентата земеделският министър е подчертала, че Община Ценово ще получава и в бъдеще подкрепа от министерството, за да може да реализира повече подобни проекти, които да са от полза на местното население, а селата да стават по-благоустроени и привлекателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама