Дни на отворените врати стартира Областна администрация - Русе

15:40, 25 апр 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник областният управител на Русе Явор Янчев посрещна днес в кабинета си ученици и преподаватели от ПГПТ „Атанас Буров“.

Опознавателната срещата с учениците се организира в рамките на традиционната за Областна администрация – Русе кампания „Дни на отворените врати“, инициатива на отдел „Административен контрол и регионално развитие“.

За основна цел на Дните на отворени врати в Областна администрация – Русе Янчев е определил възможността младите хора да получат реална представа за работата на държавните институции и да се запознаят със спецификата на административната дейност.

Отчитайки потенциала на младото поколение, поело по пътя на своята професионална реализация, Янчев се е обърнал към учениците с призив „каквито и да са изкушенията навън от България, насърчавам черпенето на международен опит в обучението, но с уговорката да се приберете в родината си, за да прилагате тук придобитите знания и умения“.

Посещението е продължило с информационна обиколка на сградата на Областна администрация Русе и завърши с презентация на тема „Функции и правомощия на Областния управител“.

Следващото посещение, организирано в рамките на Дни на отворените врати, ще бъде на 27 април, сряда, от ученици от Математическа гимназия „Баба Тонка“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама