Връчиха почетен знак на дарителката Мария Жекова от Стара Загора

15:52, 25 апр 16 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почетен знак на община Стара Загора и грамота получи днес Мария жекова, която дари имот в центъра на Стара Загора. На официална церемония бе подписан договорът за дарение на масивна сграда на кръстовището на ул. „Митрополит Методий Кусев” и ул. „Генерал Гурко”. 

„Огромно благодаря за този дарителски жест. В днешно време са малко хората, които биха се лишили от имущество за над 1 милион лева. Благодаря ви, че ни дадохте надежда”, сподели преди подписването зам.-кметът Красимира Чахова.

„Благодаря за оказаното внимание. Радвам се, че мога да оставя на старозагорци сграда, която да се превърне в духовен център за талантливите ни деца”, каза и дарителката Мария Жекова.

Мария Жекова е сестра на покойния проф. Петър Жеков, автор на химна на Стара Загора, виден общественик, композитор, писател и учен генетик, носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора" и потомък на революционерите братя Жекови.

По волята на дарителката сградата  ще бъде превърната в културен център за талантливите деца на града. Той трябва да съдържа зала за концертни изпълнения (камерна зала), както и да бъде дом на детски хор, който да изпълнява църковни песнопения, е желанието на Мария Жекова. Името на творческата институция ще носи името на проф. Петър Жеков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама