Общината плаща на лаборатория за проверка на скандалната поръчка за спирките

17:10, 25 апр 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община е обявила обществена поръчка за лаборатория, която да провери и анализира състоянието на 60-е спирки от скандалната поръчка, заради която зам.-кметът по транспорта Любомир Христов подаде оставка.

Скандалът се разпали заради разследване на Нова телевизия, от което стана ясно, че собственикът на фирмата, която е спечелила поръчката за изграждане на 60 спирки на градския транспорт в столицата, е съпруг на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева. След заръка на Борисов, Любомир Христов и Коцева подадоха оставки.

В описанието на новата обществена поръчка се казва, че лабораторията трябва да е сертифицирана и да извърши „проверка и анализ на съответствието с изискванията на възложителя на материалите и покритието на 60 бр. спиркови навеси, произведени и монтирани по сключен договор на Център за градска мобилност".

Прогнозната ѝ стойност е 7 000 лв. без ДДС, като критерият за оценка на офертите е "най-ниска цена". Срокът за подаване на оферти е 27.04.2016 г., 17:30 часа, се посочва още в обществената поръчка.

Кандидат-лабораториите ще бъдат обявени на 28 април, а офертите им ще бъдат разгледани от специална комисия. Заседанието ще е публично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама