Ще ремонтират денонощно Аспаруховия мост

18:00, 25 апр 16 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителят на първия етап от строителните дейности на Аспаруховия мост е потвърдил готовност за преминаване към трисменен режим на работа във всички възможни моменти, когато позволява и времето. Това стана ясно при инспекцията на ремонта на съоръжението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлов.

Тя посочи, че е възникнала допълнителна необходимост от подмяна на всички лагери на стария мост, които трябва да се поръчат от Германия. Срокът за производството и доставката им е един месец.  На 30 юни, ако всичко е наред и времето позволява, строителите би  трябвало да успеят да приключат дейностите по първия етап, коментира Павлова. В краен случай, ако се наложи, движението ще бъде пуснато отгоре, като строителите ще правят довършителни работи отдолу на моста, допълни тя.

Инж. Тони Житарски от „Хидрострой“ обясни, че подмяната на лагери се извършва чрез повдигане на съоръжението. Той информира още, че според техническата спецификация на Агенция „Пътна инфраструктура“ хидроизолация се полага върху нови пътни плочи при влажност 4%, която се постига при обикновено втвърдяване около 28-ия ден. За да се ускори процесът и да се спази срокът за изпълнение на проекта, ще бъдат закупени най-качествените добавки, но въпреки това ще са необходими от 10 до 14 дни, за да се гарантира, че няма да прониква вода.

Ремонтните дейности ще бъдат спрени през юли и август, за да не затрудняват движението, а през септември ще бъде взето решение кога ще бъде възобновена работата след края на туристическия сезон, съобщи Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама