Младежка театрална школа грабна шест награди от фестивала „Бургаски изгреви“

19:03, 25 апр 16 / Любопитно 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Театралната школа при Младежки културен център - Бургас, с художествен ръководител Румен Велев, спечели много престижни награди от 12-тия Международен младежки фестивал "Бургаски изгреви", съобщиха от Общината. Той се проведе от 19 до 24 април. Наградите бяха присъдени за мюзикъла "Невероятна история" по румънския автор Думитру Соломон.

Журито отличи младите театрали с общо шест престижни награди - в категория "извънучилищни състави" - първа награда за мюзикъл, награда за актьорски екип, наградата за хореография, индивидуални актьорски награди за Калоян Ненчев, Антоан Шиников и Жаклина Желева.

През дните на събитието младежите успяха да усетят различните тенденции и виждания за театър, обогатиха кръгозора си, намериха нови приятели и си обещаха да се срещат догодина в края на април, отново за празниците на младежкото театрално изкуство "Бургаски изгреви".

Тази година на младите таланти им предстои да се явят на още три международни младежки фестивала - в Русе, Албена и Созопол.

"Бургаски изгреви" е най-големият детски и младежки театрален фестивал в България, който дава възможност на участниците да се запознаят отблизо с театралното изкуство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама